Základné informácie:
- zmes brazílskych zŕn
- mechanický zber
- swiss water spracovanie
- pestovaná vo výške od 1000 do 1800 m. n. m.
- pestovaná na priamom slnku
- praženie City+ (204˚C)
Viete, čo je to Swiss Water?
Je to metóda odstraňovania kofeínu pomocou vody a uhlíkových filtrov. Pri tejto metóde sa nevyužívajú žiadne chemikálie na odstránenie kofeínu z kávových zŕn. Zrná sa ponoria do horúcej vody, ktorá lúhuje zo zŕn kofeín. Voda sa následne oddelí od zŕn a premýva sa cez uhlíkové filtre, ktoré zachytávajú kofeín. Po odparení vody vzniká koncentrát, v ktorom sa káva opäť lúhuje. Tento proces sa opakuje, až pokiaľ sa z kávy nedostane takmer všetok kofeín. Takýto proces trvá 8 až 12 hodín. Najdôležitejšie je, že týmto procesom bez chemikálií káva neprichádza o svoju podstatu – chuť. My sme z nej nadšení.
Chuť kávy je prijemne čokoládová, oriešková až mandľová. Vôňa je príjemne sladká. V dochuti prevláda chuť sladu, orieškov a cereálií.