Sumatra Mandheling GR.1

Item #N/A

6,27 37,57 

 

Pôvod kávy

Kávovník do Indonézie priniesli Holanďania v 17. storočí. Rastlina sa tu okamžite ujala a na celom indonézskom súostroví sa jej náramne darí. Má tu výborné podmienky pre zdravý rast. Vulkanická pôda bohatá na minerály a časté zrážky tak dávajú priestor na vznik jedinečnej a chuťovo vyrovnanej kávy. Zo Sumatry pochádzajú 3 zaujímavé kávy. Asi najznámejšia je Mandheling, ktorá dostala pomenovanie po kmeni Mandailing, ktorý túto kávu pestuje v regióne Tapanuli. Ďalšie oblasti sú – Lintong a Gayo. Všetky 3 pestovateľské regióny majú priemernú nadmorskú výšku 1400 m n. m. a až 70 % káv pochádzajúcich zo Sumatry sú takzvané „shade grown”, teda kávovníky, ktoré sa pestujú v tieni.

Ako chutí káva Sumatra?

Káva zo Sumatry má ťažšie telo s minimálnou až žiadnou aciditou. V chuti prevládajú zemitejšie až rašelinové tóny a dymovosť. Dochuť je dlhá  a výrazná.

In Stock
Zrušiť výber

Mletie

Katalógové číslo: - Kategórie: ,

Product Description

Ako chutí káva Sumatra?

 

Káva zo Sumatry má ťažšie telo s minimálnou až žiadnou aciditou. V chuti prevládajú zemitejšie až rašelinové tóny a dymovosť. Dochuť je dlhá  a výrazná.