Peru Gr.1 Tress Mosqueteros

Item #N/A

4,77 28,47 

Pôvod kávy

V Peru sú kávovníky druhu arabica dominantnou rastlinou. Hlavné zastúpenie, až 70% tvorí varieta Typica, 20% Caturra a zvyšok sú ine variety. Približne 75% plochy na pestovanie kávovníkov  leží v nadmorskej výške od 1000 do 1800 m n.m. a výsadba v tieni je v rozsahu 2 000 rastlín na hektár. Približne 90% kávovníkových zŕn sa dopestuje na 120 000 malých fariem z ktorých väčšina obrába asi 2ha pôdy, pričom kávovníkové čerešne sú oberané ručne.

Veľká väčšina peruánskych kávovníkových zŕn sa dodáva na trhy pod označením BIO (asi z 90 000ha)

Je to veľmi odvážne tvrdenie, nakoľko je ťažké kontrolovať podmienky pestovania kávovníkov na všetkých plantážach (vplyv miestnych vojnových konfliktov, pašeráci omamných látok, vysoká inflácia a pod.) I keď pravdou je, že jednoduchí a chudobní pestovatelia a spracovatelia kávovníkových zŕn si v podmienkach tohto štátu jednoducho nemôžu dovoliť nakupovať drahé hnojivá a akýkoľvek umelý zásah do pestovania je prakticky nemožný.

Ako chutí káva Perú ?

Káva s veľmi miernou aciditou a svetlou cremou s výbornou štruktúrou a plným telom. Intenzívnu chuť kakaa sprevádza karamelová aróma s náznakom korenia. V dlhotrvajúcej dochuti môžeme cítiť oriešky a pečené gaštany.

 

In Stock
Zrušiť výber

Mletie

Katalógové číslo: - Kategórie: ,

Product Description

Ako chutí káva Peru?

Káva s veľmi jemnou aciditou a svetlou crémou s výbornou štruktúrou a plným telom. Intenzívnu chuť kakaa sprevádza karamelová aróma s náznakom korenia. V dlhotrvajúcej dochuti môžme cítiť oriešky a pečené gaštany.