Camerun Robusta Nat. 18/20

Item #N/A

4,17 25,07 

Pôvod kávy

Kde leží Kamerun, nie je tak ťažké vypátrať. Ako a kto tam pestuje kávu, sa už však vie menej. Napriek tomu sa táto krajina rovníkovej Afriky umiestňuje medzi producentmi kávy na veľmi slušných pozíciách. V roku 2014 obsadila 31. priečku.

Kávové plantáže boli v Kamerune založené v roku 1884 nemeckými kolonizátormi. Maximálnu produkciu zaznamenalo miestne hospodárstvo v roku 1990, keď sa Kamerun stal 12. najväčším vývozcom kávy na svete. Pokiaľ ide o druh, väčšina kamerunskej kávy je robusta. Dobre sa jej darí v stredných nadmorských výškach na západe krajiny.

Zber je uskutočnený zvyčajne ručne, červené plody kávovníkov sú zbavené šupky (ktoré prihŕňajú farmári k rastlinám kávovníkov, aby im dodali potrebné živiny). Skutočne malí farmári spracovávajú plody kávovníkov takzvaným suchým procesom, väčšina produkcie ale putuje do centralizovaných staníc, kde je káva premývaná.

Ako chutí káva Kamerun ?

Bohatá créma, vôňa po koláčoch jemne nasládla s tónmi orechov, v chuti dominuje výrazne zemité telo s horkou čokoládou , ktoré sa v dochuti mení na jemne korenisté až pikantné.

In Stock
Zrušiť výber

Mletie

Katalógové číslo: - Kategórie: ,

Product Description

Ako chutí káva Kamerun ?

Bohatá créma, vôňa po koláčoch jemne nasládla s tónmi orechov, v chuti dominuje výrazne zemité telo s horkou čokoládou , ktoré sa v dochuti mení na jemne korenisté až pikantné.